Studentski zbor Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu u vidu svojih djelatanosti, djeluje i u području aktivnosti pozitivne promidžbe Strojarskog fakulteta. Ove godine organiziran je odlazak i sudjelovanje studenata na STEM Games.

Nedavno je održanana info prezentacija, Student report: STEM Games, na kojoj su prikazani problemi s kojima su se naši studenti sučili rješavajući zadatke unutar Engineering arene. Također, prikazani su i uspjesi naših sportaša na ovogodišnjem natjecanju.

Međunarodno natjecanje studenata STEM područija, STEM Games, prvo je takvog karaktera u Europi. Pored natjecanja u znanju i sportu, održavaju se razne konferencije, predavanja i radionice na temu STEM-a i razvoja interdisciplinarnosti. Natjecanje se održalo u Poreču od 7. Svibnja do 12. Svibnja 2019. i sudjelovalo je preko tisuću studenata s više od petnaest fakulteta iz Hrvatke, regije i Europe.

Više informacija o samom natjecanju može se pronaći na:

https://stemgames.hr/

Koristimo ovu priliku kako bi izrazili svoju zahvalu sponzorima koji su prepoznali vrijednost i svojim doprinosom podržali ovu studentsku inicijativu. 

Posebno se zahvaljujemo Gradu Slavonskom Brodu na prepoznavanju potencijala i vrijednosti ovog projekta. https://www.slavonski-brod.hr/

Istaknuli bi i zahvalu INA d.d. kompaniji na pruženoj podršci i prilici da naši studenti pokažu svoje kompetencije, izgrade se kao stručnjaci u svojemu područiju te predstave Strojarski fakultet u najboljem izdanju. https://www.ina.hr/

Hvala Vam te se nadamo suradnji i u budućnosti na ovom i sličnim projektima u cilju promicanja važnosti STEM područija.


Impressum

Poveznice