ZLATO za Strojarski fakultet iz Slavonskog Broda!

U subotu, 26. rujna 2009. održana je tradicionalna veslačka regata (17. veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske) koju su organizirali Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba zajedno sa Sportskim društvom FSB „Omega“ i Veslačkim savezom Zagreba na jezeru Jarun. Na ovogodišnjoj Regati bilo je 12 utrka na kojima su sudjelovali studenti, asistenti, profesori i gosti iz različitih gradova Republike Hrvatske (Zagreb, Rijeka, Split, Dubrovnik, Slavonski Brod) i inozemstva (Slovenija, Italija).

Posebna ovogodišnja atrakcija bio je veslački dvoboj Zagreb – Trst u kojemu su svi bili pobjednici po jedan puta u prekrasnom jesenjem danu, punom sunca i mladosti.

Ekipu Strojarskog fakulteta iz Slavonskog Broda su predstavljali studenti: Bojan Borjanić, Krešimir Brkić, Mario Marjanović, Josip Žeravica i Matija Adrić. O našim suparnicima (suparnicama) možemo reći doista sve najljepše. Bile su i više nego fair-play. Da smo imali veći čamac, predložili bismo da svi zajedno zaplovimo i osvojimo zlato. Tko zna. I to je moguće jer su i naši dečki pokazali da je po nekim analizama i nemoguće moguće – idemo kući sa zlatom!

U nastavku se može vidjeti nekoliko fotografija koje neće promijeniti povijest, ali će ostati u povijesti kao dokaz da je doista sve moguće!

Do cilja su stigle samo dvije posade. Ostali nisu stigli (jer nisu ni krenuli!)! Zašto? Zar je to više važno!

Naši studenti su bili počašćeni što su u utrci bili s kolegicama studenticama koje su pazile da se našim „dečkima“ ne prevrne GIG.

Finiš najzanimljivije i najteže utrke – osmerci s kormilarom (studenti). Splićani su ovaj put bili najbrži! Svaka im čast, a jednako tako i svim ostalim sudionicima i gledateljima regate.

Nakon finala GIG treba otpremiti u garažu. Ništa lakše, jer da smo potezali konop ili polagali ispit iz Mehanike II, e to bi bila sasvim druga priča!

Na kraju svega: zlato je zlato. Nema slađe pobjede od one najlakše ili one bez borbe! No, šalu na stranu, naši dečki su se doista dobro uspuhali. Konačno, svi možemo biti ponosni na naše studente, ali i na činjenicu da su časno zastupali naš Fakultet, što je sjajnije od svakog zlata. Svi oni će jednoga dana u utrke koje će biti daleko važnije i koje će unaprjeđivati kvalitetu naših života. Poželimo njima i svim sudionicima ovih i drugih utrka uspjeh i zadovoljstvo u radu i životu.

Galerija slika


Impressum

Poveznice