U subotu, 6. X. 2007. na jezeru Jarun u Zagrebu održala se tradicionalna veslačka regata u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba. U kategoriji „GIG četverac s kormilarom“ nastupilo je pet „strojarskih“ ekipa, od kojih je jedna ekipa bila sa Strojarskog fakulteta iz Slavonskog Broda. Naši su studenti došli još u utorak kako bi se malo pripremili za nastup. Tijekom priprema su savjetima pomogli prof. Zvonimir Miljković i profesionalni veslački trener prof. Marijo Janković (također brođanina koji živi i radi u Zagrebu). Konkurencija na takmičenju nije bila nimalo laka. Ekipe sa drugih fakulteta su bile uigrane i po našoj procjeni izvrsno pripremljene. Prvo je mjesto pripalo ekipi Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, a naši su „dečki“ zauzeli peto mjesto uz najmanji zaostatak u odnosu na sva dosadašnja natjecanja. Za svoju srčanost i ustrajnost tijekom nastupa nagrađeni su velikim pljeskom iz mnogobrojnog gledališta.

Da je bilo mogućnosti dužih priprema i nužne opreme za veslanje u našem gradu, vjerujemo da bi se uključili i u „borbu“ za jednu od medalja. Za sada moramo biti zadovoljni postignutim rezultatom i primjerenim ponašanjem naše ekipe.

U ekipi Strojarskog fakulteta iz Slavonskog Broda, pored profesora mr.sc. Zvonimira Miljkovića bili su sljedeći studenti:

  1. Antonio Galojlić
  2. Bojan Borjanić
  3. Jospi Rajić
  4. Branko Davidović
  5. Marijo Marjanović

 

Galerija slika


Impressum

Poveznice