6. MEĐUNARODNO ZNANSTVENO-STRUČNO SAVJETOVANJE SB 2011 "SUVREMENE TEHNOLOGIJE I POSTUPCI PRI IZRADI TLAČNE OPREME, ZAVARENIH METALNIH KONSTRUKCIJA I PROIZVODA"

NAZIV TEME IZ TABLICE UNAPREĐIVANJA I USAVRŠAVANJA ZNANJA: PRIMJENA NOVIH METODA U PROJEKTIRANJU I IZVOĐENJU RADOVA U GRADITELJSTVU

Opis stručnog usavršavanja u graditeljstvu (kojem području graditeljstva pripada):

Međunarodna znanstveno – stručna konferencija koja se održava u organizaciji Društva za tehniku zavarivanja Slavonski Brod, Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, Đuro Đaković Holding Slavonski Brod. Kroz dvodnevne prezentacije radova, autori izlažu svoja iskustva ostvarena kroz znanstvene projekte, stručne projekte te svoj rad u različitim područjima a vezanim za postupke projektiranja tehnologije izrade tlačne opreme, zavarenih metalnih konstrukcija i proizvoda. Tijekom konferencije kroz radove i prezentacije te izlagače opreme, trebale bi se obuhvatiti sljedeće teme: Nove tehnologije i materijali, Postupci zavarivanja, Robotizacija i automatizacija, Posude pod tlakom, Zavarivanju srodne tehnike, Izrada zavarenih konstrukcija, Kontrola kvalitete  zavarenih proizvoda, Pouzdanost i sigurnost zavarenih proizvoda i konstrukcija, Zavarljivost materijala, Dodatni materijali za zavarivanje, Oprema za zavarivanje i srodne postupke,Kadrovi i obrazovanje u zavarivanju, Metalurgija te Ekologija i zaštita na radu. Prihvaćena su 34 rada za izlaganje na konferencij.


Impressum

Poveznice